Tower

Beheer al uw Apple-toestellen vanop afstand.

Werken uw medewerkers met verschillende Apple-toestellen? Zijn ze allemaal up-to-date? Wat met beveiliging en wetgeving? Welke softwarelicenties heeft u aangekocht en op welke apparaten staan die? Worden ze ook allemaal daadwerkelijk gebruikt
Hoeveel tijd kost het beheer van uw IT?

Door de snelle evolutie staat IT voor steeds grotere uitdagingen: nieuwe toestellen, nieuwe apps, meer data... Die allemaal beheren, onderhouden, updaten en inventariseren vraagt om een efficiënt beheersysteem. 

Tower biedt u op elk moment een compleet overzicht van alle toestellen en alle software binnen uw onderneming. U kunt vanop afstand apps en software toevoegen, updates doorvoeren en een inventaris maken. Een iPad verloren of gestolen? In no time verwijdert u vertrouwelijke data vanop afstand. Net zoals de luchtverkeersleiding bewaart Tower het overzicht over al uw toestellen en software in de cloud.

Kosten besparen
Efficiënt beheer en een duidelijk overzicht van alle software en hardware binnen uw IT-omgeving bespaart u kosten. U betaalt bv. niet langer nodeloos voor licenties die niet gebruikt worden. Eigen (lees: dure) hardware is niet langer nodig omdat de servers in het datacenter het werk overnemen. Reken daarnaast op minder support- en onderhoudskosten en de som is gemaakt. Beheer, onderhoud en infrastructuur zitten in een vast abonnementstarief. 

Veilig
Uw gegevens worden veilig doorgestuurd en bewaard in ons datacenter in Antwerpen. Geen inkijk mogelijk door overheden - nationaal of internationaal - maar netjes versleuteld en afgeschermd dankzij high-end veiligheidsapparatuur in eigen beheer. Daarnaast staat Apple gekend voor zijn veiligheid. Niet onbelangrijk als je kijkt naar de strenge wetgeving in bepaalde sectoren. 

Op maat van Apple
Switch maakt hiervoor gebruik van JAMF, wiens core business het beheren van Apple-toestellen is. Geen platform biedt een betere gebruikerservaring dan het Apple-platform en geen tool helpt IT-teams beter bij het beheren van alle Apple-toestellen. 

Geef ruimte aan uw IT-afdeling
Uw IT-medewerkers hoeven niet meer fysiek toegang te hebben tot toestellen om ze te beheren. Software installeren, automatisch updates laten uitvoeren, de rechten van de gebruiker aanpassen. Het kan allemaal vanop afstand met een muisklik.

Altijd up-to-date
Geen zorgen over verouderde hardware en software. En afgeschreven toestellen worden tijdig en efficiënt vervangen.

Mooie balans werk/privé

Dankzij Tower kunnen gebruikers ook zelf apps en software toevoegen op hun toestellen. Zo hebben ze alle tools en middelen beschikbaar zodat ze zowel voor hun werk als privé-situatie optimaal kunnen werken. En dat maakt hen flexibeler en gelukkiger. Een mooie balans tussen werk en leven.

Technologie aanmoedigen
Apples gekende technologie en innovatie waar gebruiksgemak, toegankelijkheid en veiligheid voorop staan.

Apple software staat bekend voor zijn gebruiksgemak en stabiliteit. Voor alle desktop-toestellen maakt Apple gebruikt van het besturingssysteem OS X. Voor het mobiele platform van de iPad en iPhone is dat iOS.


Tower is zowel mogelijk voor uw OS X (desktop) als voor uw iOS toestellen (mobile).


Desktop

OS X beheerplatform
Beheer van updates
Self Service
Inventaris
Smart Groups
MDM
VPP
DEP
Profielen configureren
Rapportage
Wipe, lock, clear passcode

Mobile

iOS beheerplatform
Beheer van updates
Self Service
Inventaris
Smart Groups
MDM
VPP
DEP
Profielen configureren
Rapportage
Wipe, lock, clear passcode


Cloud woordenboek

Even het noorden kwijt daar hoog tussen de wolken? Een woordje uitleg!

OS X beheerplatform
Centraal beheer van al uw OS X apparaten.

iOS beheerplatform
Centraal beheer van al uw iOS apparaten.

Smart Groups
Maak dynamische groepen aan waarmee u automatisch taken kan uitvoeren op uw apparaten.

VPP
Met het Volume Purchase Program (VPP) koopt u iOS-apps en OS X apps in bulk aan om ze onder uw werknemers te distribueren. Wanneer een werknemer vertrekt wordt de licentie terug aan het bedrijf toegekend.

DEP
Met het Device Enrollment Program is het niet langer nodig handmatig toestellen te configureren. Gebruikers krijgen volledige setup van hun toestel met alle nodige apps, software recht uit de doos.

MDM
Mobile device management. Uw IT-beheerders kunnen alle iOS-apparaten van uw werknemers draadloos configureren en beheren met een MDM-oplossing (mobiel-apparaatbe- heer). Met MDM kunnen organisaties apparaten veilig aanmelden, de instellingen draadloos configureren en bijwerken, controleren of aan het beleid wordt voldaan, apps imple- menteren, en op afstand gegevens van beheerde apparaten wissen of de toegang ertoe met een code beveiligen.

Caching Server
Als al uw werknemers iOS-apparaten op het netwerk gebruiken, zou dat mogelijk problemen kunnen geven met de bandbreedte. Uw bedrijf kan de bandbreedte beperken door het gebruik van Caching Server, een onderdeel van OS X Server waarmee eerder opgevraagd materiaal – denk aan updates, apps en boeken – wordt bewaard en lokaal wordt gehost. Caching Server versnelt het downloaden en distribueren van software via de App Store, Mac App Store, iTunes Store en iBooks Store. En Caching Server kan software-up- dates in de cache plaatsen, zodat deze sneller op iOS-apparaten kunnen worden gedownload.

Hoe kan Tower werken voor bedrijven?

Alle werknemers bij Bank X werken sinds jaar en dag met PC in een volledige Windows-omgeving. IT is hier ook volledig op afgestemd. Afgelopen jaren zijn er met mondjesmaat Apple-toestellen bijgekomen en dat vooral voor sales en management. We spreken intussen over een aanzienlijk aantal gebruikers en toestellen waardoor IT het overzicht zoek is. Wie gebruikt nu juist welke toestellen? Zijn ze allemaal up-to-date? Worden alle licenties gebruikt? Door wie? Voldoen ze aan de nodige veiligheidsvoorschriften? Wie gebruikt welke apps?

Bezorgdheden

  • Veiligheid: strenge wetgeving in de sector
  • IT-afdeling niet onnodig belasten
  • Integratie: Apple integreren in gekende IT-omgeving
  • Inventarisatie

Tower als oplossing

Met Tower brengt IT op een eenvoudige wijze alle Apple-toestellen in kaart en kunnen apps vanop afstand geïnstalleerd worden. Toestellen worden in een mum van tijd klaargestoomd voor nieuwe gebruikers. Afgeschreven toestellen worden efficiënt vervangen dankzij een inventaris. Gebruikers bij bank X kunnen ook zelf apps installeren of een printer toevoegen. Een iPad vergeten op de trein? Laptop van een medewerker gestolen? Vertrouwelijke data worden vanop afstand en snel gewist.  


Samen bekijken hoe Switch Airways u kan helpen?

Vul onderstaand formulier in. Onze adviseurs maken graag met u een afspraak om de voordelen van Switch Airways samen te bespreken.

Naam *
Naam