Hoe houd je hackers buiten de deur: het belang van een firewall

De beveiliging van je huis is voor ieder van ons zo vanzelfsprekend. Je zou toch niet willen dat mensen met slechte bedoelingen zomaar binnenwandelen en rustig beginnen rondneuzen. Dit is ook van toepassing op je netwerk: wat privé is, is privé! Je kan deze vergelijking perfect toepassen op je netwerk infrastructuur. De waarde van je bedrijfsgegevens en data zouden je even dierbaar moeten zijn als de inboedel van je huis. Thuis heb je meer dan waarschijnlijk een degelijk slot en alarm systeem maar wat gebruik je voor je bedrijfsnetwerk?

Efficiënt en toch veilig werken

Je bedrijfsnetwerk bevat verschillende elementen die ervoor zorgen dat je efficiënt kan werken. Van je werkstation via de WiFi of ethernet kabels naar de switch tot je bij de firewall komt. Voor een hacker zijn dit allemaal punten waar ze je als gebruiker kunnen bereiken. Een goed opgebouwde firewall kan hier een stokje voor steken. De firewall is de hoeksteen van je beveiligingsstrategie. Dit stukje hardware scant je inkomende en uitgaande trafiek van en naar het internet. De Firewall is als het ware als de schildwacht bij de poort of onze Thibaut Courtois in doel. 

Wat doet een netwerk Firewall eigenlijk? 

Een netwerk firewall is een mini computer die twee netwerken scheidt en zorgt voor de nodige bescherming van buitenaf. Het beschermt je intern netwerk zodat ongewenst verkeer zoals aanvallen van hackers, malware en denial of service (DOS) aanvallen geen toegang krijgen tot je netwerk.

Maar een standaard firewall is in een zeer dynamische technologische wereld niet meer genoeg. Je moet naar de volgende generatie van beveiliging gaan. Hier komt Fortinet in de picture. Samen met onze partner Fortinet bieden we de Next Generation Firewall aan. We integreren hierbij de combinatie van hardware met verschillende software services zoals netwerk filtering, Application control en intrusion prevention system. Het is deze combinatie van hardware en software die ervoor zullen zorgen dat we die hackers kunnen tegenhouden.

Nu kan je je de vraag stellen dat een hacker toch ook weet dat er allerlei beveiligingen er zijn ingebouwd?  Inderdaad toch kunnen we de hacker een stapje voor zijn en blijven.

Technologische vooruitgang geeft ons de mogelijkheid om samen met Machine Learning en AI toch net dat stukje slimmer te zijn!

Wil je echter in de praktijk zien wat dit betekent voor jouw organisatie?  Wil je ervaren hoe een hacker dit aanpakt; wil je echter ook ervaren hoe het voelt om de Thibaut Courtois van de cyberbeveiliging te zijn? Neem dan deel aan onze hacking labs! Experiencing is knowledge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top