Catalina – het gloednieuwe besturingssysteem

Dit najaar lanceert Apple een gloednieuw besturingssysteem: macOS Catalina. Het is niet zomaar een update, maar een complete revelatie. Het heeft alle leuke features van Apple en nog zoveel meer!

Je favoriete apps meteen op je Mac

Apps die op je iPhone staan en meteen ook gebruiksklaar zijn op je iPad, dat is niets nieuws. Je favoriete iPad-apps op je Mac? Dat is wel nieuw en daar zorgt Catalina voor.

Dat betekent ook dat wanneer je een taak begonnen bent op je iPad, maar je toch liever afwerkt op je Mac, je enkel maar je MacBook moet openklappen en het document staat daar meteen klaar om afgewerkt te worden.

Je iPad als tweede scherm

Eens je gewend bent om met twee schermen te werken, weet je pas hoe onhandig het kan zijn wanneer je op locatie je het enkel met je laptopscherm moet doen. Vanaf nu is ook dat verleden tijd! Je kan heel eenvoudig je iPad als tweede scherm gebruiken.

Muziek, tv en podcasts in de spotlights

iTunes veranderde destijds de manier waarop wij genoten van muziek, films en podcasts. We kunnen het ons haast niet meer inbeelden hoe het was zonder. Maar tijden veranderen. Het einde van iTunes is nabij.

Apple Music, Apple TV en Apple Podcasts zijn 3 aparte apps, volledig nieuw ontworpen zodat je nog meer kan genieten van entertainment. Ze zijn niet alleen beschikbaar op je iPhone of iPad, maar vanaf nu ook op je Mac.

Wat dan met je bibliotheek van iTunes? Geen probleem: die blijft gewoon toegankelijk in deze apps en wordt automatisch op de achtergrond gesynchroniseerd, ook tussen de verschillende devices.

Laat je creativiteit de vrije loop met de Apple Pencil

Ontwerpen en schetsen in Illustrator. Foto’s bewerken in Affinity Photo of 3D-modellen maken in ZBrush? Of markeringen aanbrengen in een pdf? De Apple Pencil en je iPad zijn daar het ideale duo voor. De slimme en gloednieuwe navigatiekolom Sidecar zorgt er nu ook voor dat je belangrijke toetsen zoals Command, Control en Shift altijd bij de hand hebt op je iPad.

Is je schets klaar en wil je hem integreren in een document op je Mac? Geen probleem! Je voegt je schets heel makkelijk in, in het document naar keuze.

Slechts een greep uit de nieuwigheden

Is dit alles wat Catalina te bieden heeft? Nee hoor! Er zijn nog tal van extra features.
Wil je er meer over weten? Of wil je graag inzicht in wat Catalina voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan snel contact op met jouw accountmanager of stuur een mailtje naar business@switch.be. We nemen dan heel snel contact met je op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top