Apple Business Manager

Apple rolt het handige Apple School Manager-portaal nu ook uit naar bedrijven: Hello Apple Business Manager!

IT-beheerders bij bedrijven kunnen nu ook de implementatie van apparaten beheren, apps en boeken in volume aanschaffen en rollen voor de organisatie beheren binnen één portaal.

Apple Business Manager is dus een combinatie én upgrade van het bestaande Device Enrollment Program (DEP) en het Volume Purchase Program (VPP).

Zero-touch configuratie

Dankzij de Apple Business Manager kan je Apple-apparaten die je rechtstreeks koopt bij Switch of Apple automatisch inschrijven in je MDM-oplossing (Mobile Device Management), zonder dat je de toestellen hiervoor fysiek in handen hoeft te hebben. De eindgebruiker krijgt dus een toestel in een ongeopende doos, dat toch alle nodige instellingen en restricties heeft ontvangen die jouw organisatie vereist. Bovendien kan je de instellingsprocedure voor de gebruiker eenvoudiger maken door specifieke stappen in de installatie-assistent te verwijderen.

Apps en boeken aankopen

Apple Business Manager en je MDM-oplossing werken samen zodat jouw organisatie apps en boeken in bulk kan aankopen en ze kan toewijzen aan apparaten of gebruikers. Ze installeren en updaten volledig draadloos, zelfs wanneer je de App Store op het toestel hebt uitgeschakeld. Je organisatie blijft trouwens altijd volledig eigenaar van gekochte apps: je kan de apps die je aankoopt via Apple Business Manager altijd terug intrekken en toewijzen aan andere apparaten of gebruikers.

Managed Apple ID’s

Een nieuwe feature sinds Apple Business Manager is Managed Apple ID’s. Deze zijn voor de duidelijkheid niet bedoeld voor werknemers, maar alleen voor beheerders om in te loggen op het webportaal. Dit is dus een verschil met Apple School Manager, waar leerlingen Managed Apple ID’s kunnen gebruiken voor een gedeelde iPad.

Meerdere locaties

Nog een handige nieuwe functie in Apple Business Manager: locaties! Voor bedrijven met meerdere divisies of kantoren kan je nu meerdere locaties toevoegen en hun gegevens bewerken. Binnen elke locatie kan je Beheerders en Managers aanduiden, elk met specifieke bevoegdheden en rollen. Zo kan een Apparaatmanager bijvoorbeeld nieuwe toestellen toewijzen aan een MDM-server, terwijl een Materiaalmanager enkel Apps en boeken kan aankopen.

Upgraden

Maakte je bedrijf al gebruik van Apple Deployment Programs (DEP) en/of VPP, dan kan je vanaf nu upgraden naar Apple Business Manager door de instructies van Apple te volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top