Katachtigen en natuurparken

Toen Steve Jobs in 2000 de eerste bèta van OS X lanceerde in Parijs was de Apple-revolutie een feit. Het bedrijf had namelijk beslist om de basis van zijn systeem op Unix te draaien om een stabieler en veiliger platform te bieden naar zijn gebruikers.

Tot OS X 10.9 heeft Apple verschillende werknamen voor het systeem bedacht die allemaal geïnspireerd waren door katachtigen, van OS X 10.0 genaamd Cheetah tot 10.8 Mountain Lion. Maar je kon ondertussen ook Puma, Jaguar, Panther, Tiger, Leopard, Snow Leopard en Lion ontmoeten.

Nadat de inspiratie voor de katachtigen op was, is Apple begonnen met natuurparken als werknaam te gebruiken: OS X 10.9 Mavericks, OS X 10.10 Yosemite en als laatste OS X 10.11 El Capitan.

Binnenkort is het allicht gedaan met OS X. Apple gaat zijn systeem vermoedelijk MacOS noemen. Net zoals er een TvOS is voor de Apple TV, of een iOS voor de iPhones, iPads en iPods.

De eerste aanwijzing van de aanpassing was een melding in het OS X framework, maar sinds kort vind je er nog één op de ecologische pagina van de Apple-website. Waarschijnlijk is het nog tot het World Wide Developer Conference in juni vooraleer dit officieel bevestigd wordt. Nog even afwachten dus!