Privacy, seriously.

Apple zet al jarenlang in op veiligheid. Een firewall, anti-virus en versleuteling van gegevens zijn standaardfunctionaliteit van elk product. Na aankoop van je toestel kan je snel en veilig aan de slag zonder verborgen kosten.

Apple neemt privacy ernstig, dat is duidelijk, maar hoe ernstig? Op de jaarlijkse keynotes komt het hier en daar naar boven: FileVault, TouchID, tweestapsverificatie... Apple geeft je alles in handen om je privacy te beheren. Vorige week heeft die focus op veiligheid geleid tot wereldnieuws. In het kader van de zaak Syed Farook - de San Bernardino shooter - vraagt de FBI formeel aan Apple om een nieuwe versie van iOS te ontwikkelen met een "achterpoortje” zodat alle gegevens op de iPhone 5c van Syed Farook kunnen geraadpleegd worden. 

Apple weigerde publiekelijk.

We moeten kijken naar the bigger picture volgens Tim Cook, Apple’s CEO. Het gaat niet om máár één iPhone. Deze ene ‘zieke’ versie van iOS zou in de verkeerde handen de veiligheid van miljoenen iOS-gebruikers in het gedrang brengen. Tim Cook gaat zelfs zo ver te zeggen dat een dergelijke versie van iOS vergelijkbaar is met kanker

Ondertussen steekt Apple nog een tandje bij om everything Apple in de toekomst zo mogelijk nog veiliger te maken. Het is fijn om te weten dat Apple vecht voor onze privacy. Wij weten nu nóg meer dan voorheen waarom we resoluut voor Apple kiezen. Dank u Apple.