iPad Pro Demo Days: het verslag

Op 12 november zag iPad's grote broer, de iPad Pro, het daglicht in België. En grote broer mag je letterlijk nemen: een scherm van 12,9 inch, een systeemprocessor twee keer zo krachtig als die van iPad Air 2 en haarscherp met maar liefst 5,6 miljoen pixels.
Geen betere manier om kennis te maken met Apple's nieuwste creatie dan via een hands-on demo, zo dachten wij.

En niet veel later organiseerden we onze Switch iPad Pro Demo Days: 3 interactieve namiddagen in onze Switch Macademies. Op 8, 9 en 10 december, respectievelijk in Latem, Hasselt en Antwerpen. Kwalitatieve workshops in kleine groepjes, gereserveerd voor een 20-tal nieuwsgierigen. Dat was het opzet. We nodigden ook enkele externe sprekers uit die in hun vakgebied hun ervaringen, tips en tools met ons zouden delen. Een uitgelezen kans voor onze klanten om kennis te maken met iPad Pro en zijn nieuwe apps en toepassingen. 

En interesse was er zeker. In minder dan een uur waren alle sessies volgeboekt. Zodoende organiseerden we een extra ochtendsessie in Latem en verdubbelden we het aantal plaatsen in Antwerpen. 

Switch Macadamie docent Kris Bielen aan het woord in Latem.

Switch Macadamie docent Kris Bielen aan het woord in Latem.

Onze eigen Macademie wizard Kris Bielen ging telkens van start met een overzicht van iPad Pro’s nieuwigheden en features. Daarna nam illustrator/graficus Musketon (Bert Dries’ alter ego) het heft in eigen tekenhanden. Door een foto van iemand uit het publiek te nemen en die even later na te tekenen zette hij meteen de (Musket)t(o)on. Dankzij Adobe’s nieuwe apps - speciaal ontwikkeld voor de iPad Pro - kan je in no time een schets voorbereiden of snel een foto retoucheren. Alles wordt gesynchroniseerd door middel van Creative Cloud. Handig dus om bij een klant alvast een rough te maken en die vervolgens op je iMac thuis of op kantoor compleet uit te werken.

Illustrator Musketon in actie met iPad Pro en Apple Pencil in Antwerpen.

Illustrator Musketon in actie met iPad Pro en Apple Pencil in Antwerpen.

Tijdens een korte pauze kon iedereen zelf even proeven van de iPad Pro. Even bekijken, vastnemen, testen, een vraag stellen.

Even uitproberen tijdens de pauze in Latem.

Even uitproberen tijdens de pauze in Latem.

Na de pauze was het de beurt aan Microsoft om de vernieuwde Office 365 apps voor te stellen. Wat zijn de nieuwe mogelijkheden? Wat maken deze extra handig voor iPad Pro? Luc Casterman legde alles concreet uit in Latem en Hasselt. Mee-Hyang Vandenbroeck bracht een aanstekelijke Office 365 demo in Antwerpen. 

Mee-Hyang Vandenbroeck presenteert de vernieuwde Office 365 in Antwerpen.

Mee-Hyang Vandenbroeck presenteert de vernieuwde Office 365 in Antwerpen.

Na een welverdiend applaus nam iedereen uitgebreid de kans om persoonlijke vragen te stellen. Erg interessant, want er werden enkele boeiende vragen afgevuurd. Op velen boden onze sprekers en wijzelf een antwoord. Andere vragen gaven ons een aanzet verder na te denken over nieuwe toepassingen en oplossingen voor iPad Pro. 

Eén ding is zeker: er is een toekomst weggelegd voor de iPad Pro. To be continued!

Een greep uit de reacties:

"Nogmaals bedankt voor het organiseren van de iPad Pro Demo Days, ik heb enkele dingen bijgeleerd en overweeg mij een iPad Pro aan te schaffen (heb al wel een Air en Mini4)”.
"Gisteren jouw interessante korte workshop meegemaakt over de iPad Pro. Ik was/ben de karikaturist die (soms) met de Surface Pro werkt, maar meestal gewoon op papier. Ik ben absoluut overtuigd van de iPad Pro waar je gewoon nog stukken beter op tekent dan op mijn huidige tablet. Bedankt voor de heldere uitleg.”

Meer weten over iPad Pro en zijn nieuwe apps en toepassingen?  Hou zeker onze blog in de gaten!
Graag een opleiding volgen in één van onze Macademies? Bekijk het volledige aanbod aan Apple-opleidingen en workshops hier.